De Klassieken

Robin is artistiek directeur van haar gezelschap De Klassieken. Ze richtte het in 2010 op als Theatergroep Mangrove en in 2021 wijzigde zij de naam en deels de visie. Haar liefde voor klassiekers was zo groot en bleken zo goed aan te slaan bij de doelgroepen waarvoor ze maakt, dat ze besloot zich vanaf dat moment enkel nog op het bewerken van klassiekers te richten. Haar expertise is het maken voor verschillende leeftijdsgroepen. Bij De Klassieken maakt ze geen adaptations, maar appropriations, wat betekent dat zij niet alleen het oorspronkelijke verhaal bewerkt, maar er vanuit het Hier en Nu naar kijkt. Ze kijkt naar welke actuele thema's en overeen komen met elementen uit het verhaal en verweeft die met elkaar. Zo voegt ze aan al die klassiekers een actuele urgentie toe en vertelt ze méér dan het oorspronkelijke verhaal.

In het filmpje hiernaast zijn Robin en Aron te gast bij Cultuur in Actie, de landelijke actie voor de cultuursector in coronatijd. Hierin vertellen ze meer over de identiteit van het gezelschap.

Robin heeft talentontwikkeling hoog in het vaandel staan. Ze geeft dan ook les op diverse opleidingen en is bij De Klassieken stagebegeleider voor MBO en HBO uitvoerende en creërende stagiairs. Om nieuwe makers, schrijvers en acteurs te leren kennen, heeft ze bij De Klassieken het laboratorium Klassiekers op Klad opgezet.

Terugblik

WRAAK

Trailer

WRAAK

Dieven van de

Koopgoot