BIOGRAFIE


Robin Elstak-van der Linde

werd in 1987 geboren in Numansdorp als

Annemieke van der Linde. Vanaf haar 35e

verjaardag gaat zij verder door het leven

als Robin (she/her), een naam die haar

energieke karakter meer representeert.

Robin woont in Rotterdam

en is al 18 jaar professioneel werkzaam in de volle breedte van het vak. Als actrice voor theater, film en tv, als theatermaker, trainingsactrice en als artistiek directeur van TG De Klassieken. Wat ze ook doet, ze stort zich vol overgave in haar werk. Ze heeft een voorliefde voor dramaturgie en rust niet tot een voorstelling helemaal klopt. Ze vraagt veel van zichzelf en van haar acteurs, maar hecht altijd waarde aan een warme sfeer en een fijne band met haar collega's.

Ze is verliefd

op Klassiekers en houdt die via TG De Klassieken in leven voor verschillende doelgroepen. Ze ziet het telkens weer als een uitdaging om een Griekse tragedie of een boek uit de canon vanuit het Hier en Nu te bewerken en iedereen, ervaren theaterbezoeker of niet, mee te slepen in haar voorstellingen. Ze durft haar theater rauw en echt te maken, doorbreekt graag taboes en bespreekt zware maatschappelijke thema's.

Naast deze liefde is ze sinds 2016 getrouwd met cabaretier en acteur Aron Elstak en vormt ze met hem en haar beagle Dreumes een chaotisch gezin.

Als actrice

begon ze haar carrière bij het bij het Onafhankelijk Toneel en speelde daarna bij gezelschappen als Theatergroep Siberia, Theatergroep Drang en Maas TD. Hier speelde ze diverse producties waaronder het Kinderwaterconcert van Festival Classique op de Hofvijver in 2014 & 2015. Ze volgde haar bachelor of Arts and Education aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en behoorde tot de eerste lichting acteurs van De Jaargang van Kemna casting. Ze volgde lessen en workshops bij o.a. Monic Hendrickx, Martin Schwab, Bert Geurkink, Hans Kemna, Betty Post, Marc van Bree, Marcus Azzini, Jacqueline Blom en Floris van Delft.

Op televisie

speelde Robin vaste en gast- (bij) rollen in het eerste seizoen van Celblok H, Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen en Mixed Up. Verder speelde ze o.a. gastrollen in Flikken Maastricht, Scent of a Child, Weijers Ontweekt en in de film Mijn avonturen door V. Swchwrm. Ook speelde ze in diverse commercials van o.a. LIDL en T-mobile en werd ze regelmatig als actrice voor het 48 hour-filmproject in Rotterdam gevraagd waar ze meerdere nominaties ontving.


Robin is artistiek directeur

van TG De Klassieken. Zij richtte op 27 juli 2010 Theatergroep Mangrove op en is sindsdien artistiek leider van het gezelschap geweest. Sinds de naamswijziging is zij zelfstandig bestuurder van het gezelschap. Zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse en artistieke leiding. Zij is het gezicht van TG De Klassieken en ontwikkelt alle nieuwe producties en projecten, vraagt de subsidies aan, voert het beleid en onderhoudt het contact met alle medewerkers.

Verder regisseert zij vele producties en staat ze zelf nog met veel plezier als actrice in de producties van De Klassieken.


Robin heeft de afgelopen jaren een behoorlijke fysieke transformatie ondergaan. Ze heeft o.a. veel gewicht verloren. Hoe zij te zien is in haar film-, televisie- en televisiewerk van voor 2018 is niet meer representatief. Daarom zijn er op haar vernieuwde site weinig beelden van die periode te vinden.